CÂNTĂRI PE NOTE

Carte de cântări duovniceşti

                                   PREFAŢA

     «Cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului» Efes. 5. 19
     Domnul să fie lăudat pentru această culegere de cântări, care a putut lua naştere din mila şi iubirea lui Dumnezeu pentru poporul Său.
     «Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea» (Filip. 2. 13).
     Spre sfârşitul alcătuirii culegerii «Razele cerului», ediţia 2, Dumnezeu a pus gândul unei noi ediţii, cu note. Astăzi, această lucrare a devenit «o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu» (2 Cor. 9. 12).
     De-a lungul istoriei, «Razele cerului» era o carte de cântări cântate în cea mai mare parte din auzite. Ediţia de faţă vine în ajutorul poporului lui Dumnezeu, pentru a-l uni într-un singur glas, spre glorificarea lui Dumnezeu şi a Fiului Său.
     Melodiile multor cântări au surse în alte cărţi, de aceea sunt incluse intact. Cântările de curând apărute în biserici, dar cântate pe melodii diferite sunt incluse în variantele mai răspândite.
     Această ediţie cu note va fi folosită în primul rând de către păstori, regenţi, responsabili de muzică în biserici ş.a. Deoarece în frăţietate sunt lipsă cărţile de cântări pentru tineret, pentru copii, ea va fi un bun ajutor şi conducătorilor de tineret, dirijorilor corurilor de copii şi educatorilor.
     Întru asigurarea utilităţii cărţii, s-a recurs la cea mai accesibilă grafică a notelor.
     În afară de indicele alfabetic şi tematic este alcătuită şi o listă a compozitorilor.
     «învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră» (Col. 3. 16).
     Fie ca inima şi buzele noastre să fie pline de cântări şi strigăte de laudă, ca oricine ascultă să poată pătrunde mai adânc iubirea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă.
                                   Comitetul de redacţie

descarca pdf la calitate redusa ~72MB
descarca pdf la calitate maxima ~455MB

descarca arhiva la calitate redusa ~69MB
descarca arhiva la calitate maxima ~397MBPentru a vedea cuprinsul cărţii de cântări - click pe imaginea de mai jos
Versetul zilei

Promovare


Asculta Radio Filadelfia Live